Betongpålning
Nordisk Grundteknik är en av Nordens ledande aktörer inom Betongpålning. Med lång erfarenhet och teknisk kompetens säkerställer vi att byggnader och konstruktioner får en stabil och hållbar grund, oavsett markförhållanden. Med miljontals genomförda pålningsmeter och gedigen kunskap kan vi erbjuda flexibla lösningar för alla typer av projekt.
Betongpålar är inte bara en kostnadseffektiv lösning vid fördelaktiga geotekniska förutsättningar. De är ytterst pålitliga i kapacitet sett till tryckkraft, och vi verifierar bärförmågan genom dynamisk provbelastning och stötvågsmätning. Betongpålar är dessutom en av våra mest förekommande påltyper.
När behövs Betongpålning?
Betongpålning behövs när markförhållandena inte kan bära en byggnads vikt på ett säkert sätt. Detta gäller i områden med sättningsbenägen, lös eller instabil jord, där traditionell grundläggning inte är tillräcklig. Betongpålning används också för att säkerställa stabiliteten i områden med höga grundvattennivåer eller där konstruktionen kräver extra stöd för att motstå stora laster och påfrestningar. Metoden är lämplig för stora och tunga byggnader men även för specialkonstruktioner som t.ex. viadukter, vägbankar och hamnkonstruktioner.
Stödpålar
Stödpålar är vertikala element, tillverkade av stål eller betong, som sätts i marken och slås ner i berget för att ge stöd och stabilitet till byggnadsstrukturer. De går hela vägen ner till berget under byggnaden och bär upp konstruktionen.
Kohesionspålar
När markförhållanden är komplexa och avståndet till berg är djupt så kan man behöva använda sig av kohesionspålar. Med kohesionspålar och träpålar erbjuder vi en mångsidig uppsättning lösningar för olika byggprojekt och markförhållanden, vilket säkerställer att konstruktioner förblir stabila och säkra över tid.
Kohesionspålning är en geoteknisk metod för att undersöka jordens bärförmåga och bestämma lämpligheten för byggnadsgrund. Pålningstekniken har visat sig vara särskilt effektiv i områden med komplexa markförhållanden och är en vanlig metod för grundförstärkning i Sverige, då jordlagren ofta består av tjocka lager med lera.
Träpålar
Träpålar är vanligt förekommande vid anläggning av tillfälliga pålningar, pålbryggor och även en del markförstärkningar. Detta kan vara till exempel vara tillfälliga arbetsvägar vid byggnation av järnväg eller när det behövs tillfällig stabiliseringsåtgärd vid sanka områden, och anledningen till detta är för att träpålar har kort livslängd när de utsätts för syre. Men deras livslängd kan vara väldigt lång också, om de slås ned tillräckligt långt och de förlängs med t.ex. en betongpåle så att inte syre når träet.
Prisvärda lösningar och helhetskoncept
Vi strävar alltid efter att erbjuda de mest kostnadseffektiva lösningarna och kan leverera ett helhetskoncept som inkluderar projektering, installation och efterkontroll. Vi har utfört pålningstjänster för ett brett spektrum av kunder, från små privata beställare till stora kommersiella och kommunala projekt. Vårt mål är att säkerställa att varje projekt genomförs med högsta kvalitet och att våra kunder är nöjda med resultatet.